Adana Kozan'da bir anda 4 farklı noktada orman yangını başladı. Kundaklama şüphesi doğan orman yangınına dair Kozan Kaymakamı konuyu araştırdıklarını söyledi.

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Kuyubelli mahallesinde bulunan asırlık kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanda 6. kez yangın çıktı. Çamlarca Mahallesi'ndeki ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Köy sakinleri bunun 1 ay içinde meydana gelen 6. yangın olduğunu, 4 farklı noktadan yangının başlatıldığını söyledi.

"ORMANI KASTEN YAKAN VATAN HAİNİDİR"

Jandarmanın yerleşim birimlerini boşalttığı bölgede inceleme yapan Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, "Ormanı kasten yakan vatan hainidir. Konuyu araştırıyoruz" açıklamasında bulundu. Kaymakam, “Şu an bölgede yaylalık olarak kullanılan 55 ev olduğu tespiti yapıldı. Yanan çok sayıda hanemiz var. Şu an yaralı vatandaşımızın olmayışı üzüntümüzü bir nebze olsun hafifletiyor. Bölgenin tüm orman ekipleri havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu yangın kasıtlı çıkarılmış ise ki şüphelerimiz o yönde. Bunu yapan kişi veya kişiler vatan hainidir. Her kim olursa olsun en sonunda yakalanıp adalet önünde hesap verecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar" dedi.

YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

İhbar üzerine bölgeye ilk etapta Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 3 iş makinesi ve 10 teknik ekiple bir helikopter yönlendirildi. Bölgedeki yurttaşlar bulabildikleri araçlarla son anda evlerini terk ederek, canlarını zor kurtardı. Alevleri kontrol altına almak için 4 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 25 arazöz ve 2 iş makinesi daha söndürme çalışmalarına katıldı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.