İskenderun'da sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangının ardından bir orman yangını da çıktı. Tedbir amaçlı 50 evin boşaltıldığı Mersin ile Adana'da çıkan orman yangını ise kontrol altına alındı.

Adana'nın Kozan, Mersin'in Anamur ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde orman yangını çıktı. Yangınlara müdahale edilirken, Adana'daki yangının kontrol altına alındığı aktarıldı. Anamur'un Uçarı Mahallesi kırsalındaki kızılçam ormanındaki yangın ilk belirlemelere göre elektrik tellerinden çıktı. İhbar üzerine bölgeye 76 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 5 dozer ve 304 söndürme personeli sevk edildi.

50 HANE BOŞALTILDI

AA'nın aktardığı habere göre, yangının, yerleşim yerlerine sıçrama riskine karşı mahalledeki 50 hane tedbiren boşaltıldı, Mersin-Antalya kara yolu da trafiğe kapatıldı. Havanın kararması nedeniyle 5 helikopterin çalışmasına ara verildiği, yangına karadan müdahalenin sürdüğü aktarıldı.

MERSİN VALİSİ: "SIKINTILI OLAN EVLER VAR"

Mersin Valisi Ali İhsan Su, "Yangının, yerleşim yerlerine yönelik riski müdahale sonucu azaldı. Yangın, kırsal alana doğru yöneldi. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. 3 helikopterle havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale sürüyor. 2 helikopter de takviye için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerimiz, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını devam ettiriyor" diye konuştu. "Yangında can kaybımız veya yaralanan kimse yok" diyen Su, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yangın, bölgede evlerin olduğu alanda yok ancak ormanlık alanda devam ediyor. Ekipler havadan ve karadan müdahale ediyorlar, inşallah kontrol altına almaya çalışacağız. Sıkıntılı olan evler var. Seralar ve ekili alanlarda hasar tespit çalışması yapacağız. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, devletimiz yanlarında. Biz gerekli işleri yapacağız. Can kaybımız ve yaralımız yok."

ANAMUR'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'in Anamur ilçesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi. Pakdemirli, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Mersin'in Anamur ilçesindeki orman yangını, kahramanlarımızın büyük özverisiyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadesini kullandı. Vali Ali İhsan Su da, ekiplerin yangına müdahalesini aralıksız sürdürdüğünü vurgulayarak "Yangın tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Yaklaşık 150 hektar alanda yangın etkili oldu. Etkilenen net alan, incelemenin tamamlanmasının ardından ortaya çıkacak" açıklamasında bulundu.

İSKENDERUN'DA DA EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Hatay İskenderun'da ise Sarıseki Mahallesi'ne bağlı ormanlık alanda çok sayıda ekip, yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yangın bölgesine yakın bazı evler, tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlandı. Havanın kararması nedeniyle helikopterin çalışmasına ara verildiği, yangına karadan müdahalenin devam ettiği kaydedildi. Yangın nedeniyle Payas-İskenderun Otoyolu tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. İskenderun'da sabah saatlerinde Karayılan Mahallesi'nde de bir yangın çıkmış, alevler kontrol altına alınmıştı.

ADANA VALİSİ: "KONTROL ALTINA ALINDI"

Adana'nın Kozan ilçesinde de orman yangını çıktı. Kuytucak Mahallesi Kuzeren mevkisindeki ormanlık alandan duman yükseldiğini gören vatandaşlar, yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 15 arazöz, 7 su tankı ve 120 personelle yangına müdahale edildi. Yangın nedeniyle Kuytucak Mahallesi'ndeki bazı evler tedbiren boşaltıldı. Adana Valisi Süleyman Elban, ekiplerin bölgede yoğun çalışma yürüttüğünü belirterek, "Yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor" açıklamasında bulundu. Yangında, ormanlık alandan çok makilik bölgenin zarar gördüğünü aktaran Elba, olayda can kaybı olmadığını ifade etti.

AFAD: "TANKER VE İŞ MAKİNELERİ GÖNDERİLDİ"

Bu arada İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Hatay'ın İskenderun ve Mersin'in Anamur ilçelerindeki yangınları söndürme çalışmalarına destek vermek üzere Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Karaman ve Osmaniye valiliklerinden arazöz, tanker ve iş makinesi görevlendirmesinin yapıldığı belirtildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İskenderun'daki orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Yerleşim yerlerinde önemli bir zarar yok" diyen Pakdemirli, "Şu an itibarıyla 96 arazöz, 5 dozer ve 400 personelle yangını söndürme faaliyetleri devam ediyor. Anamur ilçesindeki Uçarı Mahallesi tedbir için boşaltıldı. Yangınla ilgili söyleyebileceğimiz şey iyiye doğru gittiği ancak kontrol altına alınması henüz söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Bakan Pakdemirli. Hatay'daki yangınla ilgili sabotaj ihtimaline ilişkin ise, "Böyle bir ihtimal olabilir. Bunu yok saymamak lazım. Herhangi bir bağlantı da bulunmuş değil. Bizim şu anda bütün odağımız yangının söndürülmesi. Onunla ilgili kolluk kuvvetlerimiz ve Valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı zaten yapıyor. Şu ana kadar bulunan ne herhangi bir ipucu var ne de herhangi bir bağlantı var" açıklamasında bulundu. Pakdemirli, Hatay'daki yangına ilişkin açıklamasına şöyle devam etti: "Tabii ki coğrafi şartlarının sarp olması ve bölgede yol açma faaliyetlerinin de devam ediyor olması biraz daha çalışma koşullarımızı zorluyor ancak inşallah en kısa zamanda kontrol altına alma konusunda da arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar."