Artvin Şavşat'ta halkın mücadele ile iptal ettirdiği HES projesi için yeniden "ÇED gerekli değildir" kararı verilmesine köylüler tepki gösterdi.

Artvin’in Şavşat ilçesinde kaymakamlık Artvin ilinde ise valilik yapmış Selahattin Akyurt ve oğlunun sahibi olduğu Akyurt Enerji Üretim A.Ş. adlı şirket tarafından yapılmak istenen Hanlı HES projesi için “ÇED olumlu” kararının iptal edilmesine rağmen, HES Şirketi projenin kurulum gücünün 10 MWg altında olmasına dayanarak ve projede çok küçük bir revizyon yaparak “ÇED Gerekli Değildir” kararı alması ve HES şirketinin yeniden bölgeye giderek çalışma yapmasına, Şavşatlılar tepki gösterdi.

JANDARMA ENGEL OLDU

Valiliğin "ÇED gerekli değil" kararı ile hemen çalışmaya başlayan firmanın önüne yine Şavşat'lı köylüler çıkarak HES çalışmalarını durdurdu. İş makinelerinin önünü kesen köylüler jandarmanın müdahalesi ile karşılaştı. Şavşat Hanlı HES'ine karşı direnen köylüler, hiçbir koşulda vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Köylüler idarenin ve kamu görevlilerinin de hukuk kuralları çerçevesinde vatandaşlar gibi yargı kararlarına uyup, köylülerin sesine kulak vermesini istedi. https://twitter.com/Omer_San/status/1328668606637494272?s=20