Avustralya’da 2019 ve 2020 yıllarında yaşanan orman yangınlarında 3 milyara yakın hayvan öldü ya da yer değiştirmek zorunda kaldı.

Avustralya’yı 2019 ve 2020 yıllarında kırıp geçiren benzeri görülmemiş orman yangınlarında 3 milyara yakın hayvan öldü ya da yer değiştirmek zorunda kaldı. Bu geniş araştırma Avustralya’da birçok üniversite tarafından ortak yürütüldü.

143 MİLYON MEMELİ HAYVAN ETKİLENDİ

Yeni Yaşam Gazetesi'nin aktardığı araştırmada, Avustralya’daki orman yangınları "fauna açısından modern tarihin en kötü felaketlerinden biri" şeklinde tanımlandı. Araştırmaya göre, bu krizden 143 milyon memeli hayvan ile 2,46 milyar sürüngen, 180 milyon kuş ve 51 milyon kurbağa etkilendi. Öldürülen hayvanların sayısının yer almadığı araştırmada, alevlerden kurtulan hayvanların da besin, barınak ve avcılardan korunma yokluğu nedeniyle iyi durumda olmadığı kaydedildi. Her yıl kış mevsiminin sonunda Avustralya’ya gelen yangınlar 2019 ile 2020 yılları arasında başka bir boyut kazandı ve 115 bin kilometrekarelik alanı yok etti, 30 kişi hayatını kaybetti. Ocak ayında yayınlanan bir önceki araştırmada, Victoria ve Yeni Güney Galler eyaletlerinin en fazla etkilenen alanlarında bir milyar hayvanın öldüğü belirtildi.