dokuz8HABER- Gizem Görür

Edirne'de bulunan Saros Körfezi'ne yönelik boru hattı projesi tam on bilirkişi tarafından ÇED olumsuz raporu alınmasına rağmen devam ediyor.

Saros Körfezi'ndeki doğa kıyımı tüm hukuki engellere ve yurttaşların itirazına rağmen devam ediyor.

10 BİLİRKİŞİ ÇED OLUMSUZ RAPORU VERDİ

Saroz Körfezi'nde Sazlıdere ve Gökçetepe sahilleri arasına yapılması planlanan Saros FSRU Boru Hattı Projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ısrarı sürüyor. Daha önce yapılan bilirkişi incelemelerinde, 10 bilirkişiden 10'unun da ÇED OLUMSUZ kararı vermesinin ardından, projede iptal beklenmişti fakat bakanlık devam kararı aldı.

SAROS'A DOKUNMA

Halkın mücadelesi devam ediyor. Projenin uygulanması halinde Saros Körfezi'nden, döşenecek olan borularla benzin, motorin ve gaz yağı geçirilecek. Aynı zamanda kimyasal maddeleri taşıyan gemiler de körfeze gelecek. Yurttaşlar, CİMER ve Kaymakamlık üzerinden itirazlarını gerçekleştirdi. Fakat henüz bir sonuç alınamadı. Konu ile ilgili doğaseverler, bugün Tiwitter üzerinden #sarosumadokunma etiketi ile kampanya başlatacak. Tüm doğaseverler Saros Körfezi'ne destek olmak amacıyla tweet atmaya davet edildi. Yurttaş muhabirimiz Gizem Görür, bölgede yaşayan yurttaşlara proje ile ilgili fikirlerini sordu.