Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile TAP’ın (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi) birlikte başlattığı geleneksel okullar arası ’Atık Pil Toplama’ yarışmasında dereceye giren okullar belli oldu. Bir yıl boyunca devam eden kampanyada en fazla pil toplayan okul Gültepe Anadolu Lisesi olurken, Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve Kültür İlkokulu ise üçüncü oldu.

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla Batman Belediyesi’nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile birlikte 1 Ekim 2018 tarihinde başlattıkları geleneksel okullar arası ’Atık pil toplama’ yarışması 30 Nisan 2019 tarihinde sona ermişti.

ÇEVRE BİLİNCİ

Çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlayan kampanyada ilkokul, ortaokul ve liseler yarıştı. Kampanya süresi içinde 1.270 kilogram atık pil toplayan Gültepe Anadolu Lisesi birinci olurken, 112 kilogram atık pil toplayan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ikinci ve 91.5 kilogram atık pil toplayan Kültür İlkokulu da üçüncü oldu.

DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Yarışmada birinci olan Gültepe Anadolu Lisesi’ne ödül olarak, Masa Tenisi masası, raket, file, masa tenis topu hediye edilirken, ikinci olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 Adet Basket topu, 3 Adet Futbol topu, 3 Adet Voleybol topu, 2 Adet Kaleci eldiveni, pompa, ve 12 adet antrenman yeleği, atlama ipi, kronometre, düdük ve badminton raketlerinden oluşan Spor setinin, üçüncü olan Kültür İlkokulu ise 7 adet Satranç takımı ve Satranç eğitim panosunun sahibi oldu. Dereceye giren okullara ödülleri Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından verildi. Belediye Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü'nce yürütülen kampanya kapsamında okullarda toplanan 2 bin 726 kilogram atık pilin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine gönderilerek bertarafı sağlanacak.