dokuz8GÜNDEM Mersin programına katılan Mersin Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Biyokütle Enerji Santrali yapılması planlanan alanın belediye tarafından alındığını belirterek, "Biokütle Enerji Santrali Tarsus'ta olmayacak" dedi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Biçer Enerji Elektrik İnşaat Üretim A.Ş. tarafından yapımı planlanan Tarsus Biyokütle Enerji Santrali Projesi'nin ÇED raporunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmasına yönelik tepkiler devam ederken, Tarsus Belediye Başkanı'ndan önemli bir açıklama geldi. dokuz8GÜNDEM Mersin programında Leyla Serin Kırık’ın konuğu olan Mersin Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Biyokütle Enerji Santrali yapılması planlanan alanın belediye tarafından alındığını ve bu projeye izin vermeyeceklerini açıkladı.

"PROJE ALANINI BELEDİYE OLARAK ALDIK"

Projenin yapılacağı arsanın sahibi ile anlaştıklarını ve kendisine aynı değerde başka bir arsa verdikleri bilgisini de paylaşan Bozdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Seçim çalışmamda da Biokütle Enerji Santrali'ni buraya getirmeyeceğimi söylemiştim. 'Biyokütle Enerji Santrali yerine Biyogaz Santrali yapalım' dedim. Biyokütle Enerji Santrali'ni yaptırmamak için bir hekim olarak direndim. İnsanları kanser edecek bir çalışmaya biz direniriz. Biokütle Enerji Santrali yapılacak alanı belediye olarak aldık. Biokütle Enerji Santrali Tarsus'ta olmayacak."