Muğla'nın turistik olan Bodrum ilçesinde bazı otel ve siteler tarafından denizin dibine kaçak olarak metrelerce duvar örüldü.

Muğla'nın turistik olan Bodrum ilçesinde bazı otel ve siteler tarafından denizin dibine kaçak olarak metrelerce duvar örüldü. Metrelerce uzunluktaki beton duvarlarla, Bodrum'un kıyı şeridinin şeklini de değiştirerek, suni plajlar yaptıkları öğrenildi. Yalıkavak, Güvercinlik ve Pina Yarımadası'nda deniz dibine metrelerce uzunluğunda beton duvarlar yapıldı.

DENİZİN DİBİNDEKİ EKOLOJİK DENGE BOZULUYOR

Beton blogların deniz dibine yerleştirilmesinin nedenlerinden birinin, sahile dökülen kaçak kumların deniz dalgası ile gitmemesi için yapıldığı öğrenildi. Deniz dibindeki ekolojik dengeyi bozan ve posidonia çayırlarının yok edilerek yapılan duvarlar deniz canlılarının yaşam alanlarını da yok ediyor.

MOLOZLA DOLDURARAK SAHİL YAPIMI

Sahilleri küçük olan bazı otel ve siteler inşaat aşamasındayken deniz dibine beton blokları döşemeye başladıkları, otel yapımı veya site yapımı bitene kadar üst üste koydukları betonların içerisini molozla doldurup üzerine ise kum sererek sahil yaptıkları ortaya çıktı. Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, "Ciddi oranda deniz dibine zarar veren bir durumdur" dedi.