CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Rize İkizdere'de taş ocağı yapılmak istenmesine tepki göstererek, “İhale yapılmıyor, ÇED kararı yok, adrese teslim iş verilmiş. Başvuruyu bakanlık yapıyor, Cengiz Holding'in adresi çıkıyor.” dedi.

Öztunç, CHP'li bazı milletvekilleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İkizdere'de vatandaşların 13 gündür doğa katliamına direndiğini söyledi. “İkizdere'deki taş ocağı tanıtımı için 400 sayfalık bir dosya hazırlandığını, burada peşkeşin belgesinin bulunduğunu” vurgulayan Öztunç, şunları kaydetti: “Bu dosya, ÇED için önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmiş, bakanlık kabul etmemiş, daha sonra dosya Rize Valiliğine verilmiş. Dosyadaki ilginç taraf; proje sahibi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı görülüyor, proje sahibi bakanlık ise adres ve telefon bilgisinde bakanlığın olması gerekiyor. Ama adresinde, telefon ve e-posta bilgisinde Cengiz Holding var.” ÇED kararı olmadığını, normalde ÇED kararı olmadan ihale yapılamayacağını dile getiren Öztunç, “İhale yapılmıyor, ÇED kararı yok, adrese teslim iş verilmiş. Başvuruyu bakanlık yapıyor, Cengiz Holding'in adresi çıkıyor. Bu belge, peşkeşin belgesidir, bir skandaldır.” diye konuştu.

TANAL: ORGANİZE BİR SUÇ SÖZ KONUSU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da, İkizdere'de organize bir suçun söz konusu olduğunu savunarak, “Bu nedenle İkizdere'de orman tahribatının önlenmesi, doğal su kaynaklarının, yabani hayatın yok edilmesinin önlenmesi ve buradaki faaliyetin durdurulması konusunda suç duyurusunda bulunduk. İkizdere'de, kamu imkanları suiistimal edilerek yolsuz bir şekilde taş ocağı ruhsatı verilmiş. Birden fazla yer ÇED raporuna tabi iken ÇED raporunu almamak için hileli yöntemle parça parça ruhsat veriyorlar” dedi.