Ümit İşbakan

Ordu Çevre Derneği, Perşembe ilçesinde Yason Burnu’nun tarihi dokusunun bozulmasına tepki gösterdi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, “Bizler evlerimizden çıkamazken yaşam alanlarımızın bozulması için yapılan çalışmalar devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

"BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMAK YASAK"

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, açıklamasında “Tarihi, kültürel bir yer olan Yason Burnu’nda yapılmak istenen projenin uygun değildir. Yason, Ordu’nun bir simgesi. Tarihi, kültürel bir miras. 1. derecede sit alanı. Çivi bile çakmak yasaktır. Projenin durdurulması için imza kampanyası başlattık. OBB’den proje ve izinler hakkında bilgi isteyen yazımızı da teslim ettik Yalnızca Ordulular değil, Türkiye’nin dört bir tarafından tepki sesleri yükseliyor. Yason Burnu güzelleştirilebilir, ziyaretçilerin rahatlığı için yenilikler yapılabilir ancak tarihi dokuyu bozmadan ve sit alanına müdahale etmeden. Tarihi dokunun görselliğini bozan girişimi kabul etmiyoruz. Yıkımın durdurulmasını istiyoruz. Sayın Hilmi Güler kıyıları halka açacağız diyor ama tersini yapıyor” ifadelerini kullandı.

"MAHKEME KARARLARI UYGULANMIYOR"

ORÇEV Başkanı Gönül, mahkeme kararlarını uygulaması çağrısı yaptı. Gönül şunları söyledi: “Ordu Çevre Derneğinin açmış olduğu davaları kazanmasına rağmen mahkeme kararları uygulanmamaktadır. Anemon Otel’in iki katının yıkılmasıyla ilgili mahkeme kararı var. Ayrıca otel deniz önünde kendine yer açarak havuz yaptı. Akyazı’da Tomur Restaurant’ın mahkemece yıkım kararı var. Bu projeler halkın sahilde kıyıya ulaşmasını engelliyor. O zaman mahkeme kararlarını uygulasın. Önlerinde engel yok.”