Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, dün Ortaköy Sahili'nden İstanbul Boğazı'na daldı. Ercümen, denizden yüzlerce pet şişe, maske ve eldiven çıkartarak, kirliliğe dikkat çekti.

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilciliği tarafından "Sudaki Yaşam Savunucusu" ilan edildi. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle İstanbul Boğazı'ndaki yaşamı ve kirliliği gözlemlemek için ilk dalışını yaptı. Kirlilik nedeniyle yüzmekte zorlanan Ercümen, suyun altından eldiven, maske, şişe, dezenfektan ve poşet çıkararak kirliliğe dikkat çekti.

"YORUMU SİZE BIRAKIYORUM"

Plastik sorununa bu süreçte bir yenisinin eklendiğini söyleyen Ercümen, her yıl 8 milyon ton atığın denizlere karıştığını ve belli bir süre sonra küçük parçalara ayrılıp mikro plastiklere dönüştüğünü aktardı. Bu atıkların bir daha okyanustan, denizden temizlenemediğini belirtti. Ardından Ercümen, ilk dalışını Kız Kulesi çevresinde, ikinci dalışını Ahırkapı Feneri açıklarında, üçüncü dalışını ise Ortaköy Camisi önünde yaptı. Bu dalışlar sırasında çok sayıda atık madde topladı. Ercümen, dalış sonrası ortaya çıkan tablonun fotoğraflarını sosyal medya hesabından, "İstanbul Boğazı'nda plastik atık kirliliğine dikkati çekmek için daldık. Yorumu size bırakıyorum!" yorumuyla paylaştı.