Danıştay, Eskişehir’de Alpu Ovası’na yapılması planlanan kömürlü termik santralin durdurulması için temyize götürülen davada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kararını iptal etti.

Eskişehir'in en verimli topraklarının bulunduğu Alpu Ovası'na yapılması planlanan, kent halkının karşı çıktığı kömürlü termik santral inşaatının durdurulması amacıyla temyize götürülen dava sonuçlandı. Danıştay, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın kararını iptal ederek, termik santralin yapılmasına izin vermedi. Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen alınan bu kararın sevindirici olduğunu ve termik santrale ilişkin davalarda bir mihenk taşını daha aştıklarını belirtti.

"KARARIN BOZULACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORDUK"

Büyük mücadele verdiklerini ve kararın bozulacağına inandıklarını aktaran Büyükerşen, şu değerlendirmede bulundu: "Bu ihanetin Eskişehir'e, bereketli topraklarımıza yapılmaması için büyük bir mücadele verdik, veriyoruz. Tüm işlemlerin başı olarak gördüğümüz bu alanların özelleştirmesine yönelik açmış olduğumuz davayı kazandık. Hem yerel yönetimler olarak bizler, hem sivil toplum kuruluşları hem de hemşehrilerimiz bu yanlış kararın hukuksal düzlemde bozulacağına yürekten inanıyorduk. Sonuç olarak belediye olarak temyize götürdüğümüz davayı kazandık. Danıştay aldığı karar ile Özelleştirme Başkanlığı'nın kararının iptaline karar vererek, Eskişehir'e bu kötülüğün yapılmasına 'Dur!' demiştir. Bu alınan karar da bu mücadelemizde önemli bir mihenk taşı olacaktır. Bu kötü günlerde şehrimize, hemşehrilerimize moral olacağını düşündüğüm bu karar için mücadele veren tüm kurum, kuruluş ve çevre dostlarına teşekkür ediyorum."