Doğu Karadeniz’de etkili olan şiddetli yağışlar Giresun’da sele neden oldu. Meydana gelen sel sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti.

Doğu Karadeniz’i etkisi altına alan sağanak yağış birçok kentte su baskınlarına yol açarken, Giresun’da meydana gelen selde kaybolanlar var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'daki sel felaketinin ardından açıklamalarda bulundu. Felaketin yaşandığı Giresun'da 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle: "Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde, içerisinde beş jandarmamızın bulunduğu araç bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Bir askerimizin ve iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Şu anda 11 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 127 vatandaşımız, arama kurtarmada kurtarıldı. Tirebolu-Doğankent yolu hala kapalı. Çünkü yol çöktü. Bu yol açıldı. İş makineleri de buraya gelecek."

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 6 OLDU

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun'daki sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısının 5'e çıktığını, 12 yaralı olduğunu açıkladı. Erdoğan "Yıkılan köprüler var. Bakanlarımızın bana söylediği; 'Biz bunu yaşamadık, o kadar ağır bir felaket'" diye konuştu. Tirebolu-Doğankent yolunda içinde 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın menfezin çökmesi sonucu dün dereye düştüğü bölgede sabahtan bu yana yapılan arama çalışmaları neticesinde 2. jandarma görevlisinin de cansız bedeli bulundu.

“BURADA KULLANILABİLİR TEK DÜKKAN YOK”

Soylu, “(Dereli ilçesinde) Burada kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber hem buradaki yaraları saracaktır hem de vatandaşımızın yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.

“DERELİ’YE ŞU ANDA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Bakan Soylu, burada ilk önce 5 vatandaşın mahsur kaldığının söylendiğini anımsatarak, “Çünkü Dereli’ye şu anda ulaşmak da mümkün değil, Dereli yolu da kapalı. Tali yollardan gelen birtakım kurtarma araçları vasıtasıyla bir, iki kurtarma aracı, ekskavatör buradaki vatandaşlarımızı kurtardılar. Şu anda yine Dereli’de bir düğün salonunda 20 vatandaşımız ki biraz önce güvenli bir yere alındıkları da söylendi ama onlarla ilgili de kurtarma çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

"İLK DEFA BÖYLE BÜYÜK BİR DOĞAL AFET GÖRÜYORUM"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sel bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Giresun’a gitti. Bakan Pakdemirli, "Ben de ilk defa böyle büyük bir doğal afet görüyorum. Şehrin silüeti değişmiş durumda. Ciddi uyarılar yapmamıza rağmen vatandaşlarımız 'Nasıl olsa bana olmaz' düşüncesi içinde. Bu da can kayıplarına yol açabiliyor" dedi.

"DERENİN İÇİNE BİNA YAPARSANIZ AĞLARSINIZ"

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Giresun'daki sele ilişkin, "Karadeniz tarafında o kadar çok derelerin içerisine, bina yapılmaması gereken yerlere on yıllardır yapılan binalar var. İşte onları siz gözardı ederseniz yarın bir gün de ağlamakla karşı karşıya gelirsiniz" açıklamasını yaptı.