İzmir Güzelbahçe’de doğal sit ve tarım alanına yapılması planlanan go-kart pisti için, henüz inşaat ruhsatı alınmamasına rağmen asfalt dökme girişimine başlanılması üzerine bölge halkı doğayı korumak için çadırlarla nöbet tutmaya başladı.

İzmir Güzelbahçe’de doğal sit ve tarım alanına yapılması planlanan go-kart pisti için, şirketin araçları Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndan aldıkları izinle asfalt dökmek için bölgeye geldi. Duruma büyük bir tepki gösteren bölge halkı, makinelerin asfalt dökmesine izin vermezken, doğayı korumak için çadırlarla alanda nöbete başladı.

"HENÜZ İNŞAAT RUHSATI ALINMADI"

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, alana inşaat ruhsatı alınmadan asfalt yapılmak istendiğini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Plan onaylandı ama henüz inşaat ruhsatı alınmadı. Planın ardından imara açıldıktan sonra gelip inşaat ruhsatı alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almadan buradaki mührün sökülmemesi lazım. Bununla ilgili yürütmeyi durdurma talebiyle açılan davada mahkeme bizi haklı bularak yürütmeyi durdurma kararını reddetti, mahkemenin devamına karar verdi. Yani şu anda inşai bir faaliyete yapılamaz. Ancak vatandaş bakanlıktan aldığı asfalt dökebilir iznine dayanarak içeriye asfalt dökmek istiyor."

"MÜHRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ"

"Biz de buraya geldik, mührümüze sahip çıkıyoruz. Kaçak bir imalatı engellemeye çalışıyoruz. Araziye izin almadan girilemez. Bu konuyla ilgili yaptığımız işlemin yanlış olduğuna yönelik dava açmışlar, mahkeme de taleplerini reddetmiş. Biz de bu mahkemeye istinaden, giremezsiniz diyoruz. İnşaat ruhsatı almadan araziye giremezseniz diyerek araziye girmelerini engelliyoruz” dedi.

"GEREKİRSE ARABANIN ALTINA YATACAĞIZ"

Hukuksuzluğun önünde durduklarını belirten İnce, “Herkesi hukuka karşı saygıya davet ediyoruz. Eğer kaçak şekilde asfalt dökmeye kalkarsa gerekirse arabanın altına yatacağız. Gerekirse görevimi vekaleten meclis üyesi bir arkadaşımıza bırakır, ceketimi çıkarıp bir vatandaş Mustafa olarak bu mücadeleye devam ederim. Bugün yaptığımız eylem yapılan yanlışın önüne geçmektir. Kimse hukukun üstünde davranmasın. Kaçak İnşaatı engellemek benim görevim” diye konuştu.

"BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Sivil Toplum Kuruluşları adına konuşan Güzelbahçe Kültür, Çevre Ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Başkanı Tuğrul Şahbaz, “Üzerinde asfaltı olan yerler varken inatla bu güzel doğaya acımadan bu projeyi yapmaya çalışmaktan vazgeçmeli. İstihdamı engellemek, spora karşı olma gibi anlayışımız mümkün değil. Hukuken gerekli asfalt iznini Çevre Bakanlığı'ndan almış olabilir. Peki Çevre Bakanlığı'nın görevi tarım alanlarının üzerine asfalt izni vermek mi? Çevre Bakanlığı'na dava açtık. Bu davaların sonuçlarının beklenmesini istiyoruz. Bilirkişi raporu yapıldı. Kimse hukuku ezmeye çalışmamalı. Yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa, bugün asfalt atılmış olsa bunun hesabını kim verecek. O topraktan bir daha fayda görebilir miyiz? Pandemi döneminde doğanın önemini gördük. Neyden yanasınız? Doğadan yana mı, ranttan yana mısınız? Bu işin peşini bırakmayacağız'' dedi.