Hatay'da ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerlerine yayılan yangın söndürülemiyor. Valilik bazı bölgelerde yangının kontrol altına alındığı belirtirken, yangın ile ilgili gözaltıların olduğunu da açıkladı.

Hatay'ın Belen ilçesi yakınlarında dün başlayan orman yangını kontrol altına alındı. AA'nın aktardığı habere göre, dün öğle saatlerinde başlayan yangın, Arsuz ilçesine bağlı Nergizlik ve Karahüseyinli mahalleleri arasında etkisini sürdürüyor. Orman yangınına karadan çok sayıda ekip müdahale ederken, söndürme çalışmalarına rüzgarın durumuna göre hava araçları da destek veriyor. Belen ilçe merkezi yakınlarındaki Petek Evler Mahallesi'nde çıkan ve dün kontrol altına alınan yangın bölgesinde, alevler yeniden yükseldi. Binalara yakın alandaki yangın nedeniyle bazı evler alevlerin arasında kaldı. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışması başlatıldı.

VALİLİK: "GÖZALTINA ALINANLAR VAR"

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangına ekiplerin müdahalesinin devam ettiği belirtildi. Yangının henüz söndürülemediği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: "Belen ilçemizde dün farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınanlar olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotajla ilgili kesin bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

"10 KİŞİ YARALANDI, 20'NİN ÜZERİNDE KONUT VE 5 ARAÇ ZARAR GÖRDÜ"

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise, yangında 10 kişinin hafif yaralandığını, 20'nin üzerinde konut ve 5 aracın zarar gördüğünü belirterek, şöyle devam etti: "Kısa zamanda inşallah tüm yangınlar kontrol altına alınacak. Bu işi kim yaptıysa yargı önünde hesabını vermesi için ne çalışma gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.