Ordu’nun Korgan ilçesinde HES projesine karşı aylardır direnen bölge halkı iş makinelerinin köye girişine yine izin vermedi.

Çiftlik Mahallesi’nde yapılması planlanan HES projesi için şantiye kurmaya gelen şirket yetkililerinin bölgeye girişine izin verilmedi. Bölge halkı iş makinelerinin köye girişine yine engel oldu.

VERİLEN DİLEKÇELER REDDEDİLDİ

BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre, projeye itiraz dilekçelerinin bakanlık tarafından reddedildiğini belirten Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, “İmar planının iptali için köylüler tarafından bin 630 tane dilekçe verildi. Fakat bakanlıktan olumsuz cevabı geldi. Şirket tarafından da bu gerekçe edilip bu sabah saat 5 civarında HES şirketi dereye girip çalışmaya başladı” ifadelerini kullandı.

BAKANLIĞA İPTAL DAVASI AÇACAKLAR

“Avukatları aracığıyla plan değişikliğinin iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iptal davası açacağız” diyen Gönül, “Derenin bir kısmında çalışma başlatmışlar ve tahrip etmişler. Firmanın ruhsatı 10 Aralıkta bitiyor eğer çalışma yapamazlarsa ruhsat iptal oluyor.” ifadelerine yer verdi. https://dokuz8haber.net/ekoloji-cevre/koylulerin-hes-direnisine-gozalti/