Barajlardaki suyun azalmasıyla birlikte su tasarrufu çağrısında bulunan İBB, aylık 30 metreküp üzerinde su kullanan abonelere, tasarruf için ücretsiz musluk aparatı dağıtmaya başladı.

Yağmur yağmaması sebebiyle İstanbul’da düşen su seviyesi son 10 yılın en düşük oranına indi. Günde 2,9 milyon metreküp harcayan İstanbul’daki baraj doluluk oranı yüzde 20’ye indi, barajlarda 180 milyon metreküp su kaldı. İBB aylık 30 metreküp üzerinde su kullanan abonelere, tasarruf için ücretsiz musluk aparatı dağıtmaya başladı. Musluklar için pilot bölgelerde ücretsiz aparat dağıtıyor. İSKİ'nin dağıttığı her poşette 2 tane aparat bulunuyor.

"KURAK BİR YIL YAŞIYORUZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımda,  "İSKİ su tasarrufu için musluk aparatları dağıtımına başladı. Yıllık 350/400 ton su tasarrufu sağlayacak bu başlıkları mutlaka kullanalım. Kurak bir yıl yaşıyoruz ve su tüketimimize çok özen göstermek zorundayız" dedi. https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1345711860729982977?s=20

APARATIN TAKILDIĞI HER MUSLUKTAN 350-400 TON CİVASINDA SU TASARRIFI PLANLANIYOR

İmamoğlu'nun paylaştığı videoda konuşan İSKİ Beşiktaş Şube Müdürü Cihan Danışmaz, aparatları Beşiktaş ve Sarıyer'de aylık 30 metreküp üzerinde kullanımı olan abonelere dağıtmaya başladıklarını söyledi. Danışmaz, aparatın takıldığı her musluktan 350-400 ton civarında su tasarrufu sağlamayı planladıklarını ifade etti.