dokuz8Gündem Karadeniz Programı’na konuk olan doğa savunucuları, taş ocağı projesi ile tahrip edilmek istenen İkizdere’de süren direnişe dikkat çekti ve “Burada çok ciddi bir baskı var. İnsanları işiyle tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Mehmet Yazıcı'nın sunduğu dokuz8Gündem Karadeniz Programı’nda İkizdere'de yaşananlar konuşuldu. İkizdere Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz ve Derelerin Kardeşliği DEKAP sözcüsü Ömer Şan'ın konuk olduğu programda İkizdere'ye yönelik ciddi bir politikanın olduğu belirtildi.

"BURADA TAŞ OCAĞINI DURDURURLARSA BİR GEZİ ÇIKMAZ"

İkizdere'de ağaçların kesilerek dereye atıldığını belirten Musa Yılmaz, şöyle konuştu: “Mücadelemiz sürüyor. Buraya bütün partilerin milletvekilleri geldi. Sadece buraya AKP-MHP milletvekilleri gelmedi. Defalarca çağrı yaptık. Burada çok ciddi bir baskı var. İnsanları işiyle tehdit ediyorlar. İkizdere mutlaka korunması gereken vadilerden biridir. Biz asla amacın dışına çıkmıyoruz. Her yerden insanlar gelebilir. Sürekli 'yeşili sev ormanı koru' diye reklam yapıyorlar. E biz de yeşili seviyoruz ormanı koruyoruz. Niye kızıyorlar. Eğer burada taş ocağını durdururlarsa bir Gezi çıkmaz ama eğer bu yaptıklarına devam ederlerse halk doğaya sahip çıkar.”

"İKİZDERE'DE YAŞANANLARA KARŞI OLMAK MARJİNALLİK DEĞİLDİR"

Derelerin Kardeşliği DEKAP sözcüsü Ömer Şan ise şunları söyledi: “İkizdere'de yaşananlara karşı olmak suç değildir ve marjinallik değildir. Bu anayasal hakkımızdır. İkizdere'de yaşananların altında başka şeyler vardır. Bu yapılanlar emperyalist saldırıların başka boyutudur.” https://www.youtube.com/watch?v=M3SY4C63BAM