Avrupa Birliği finansmanıyla Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen “Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Projesi” projesi kapsamında hazırlanan “İklim Krizinden Genç Sesler” video serisi İklim Haber’in sosyal medya hesaplarında yayımlanmaya başlandı.

Avrupa Birliği finansmanıyla Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen “Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Projesi” projesi kapsamında hazırlanan “İklim Krizinden Genç Sesler” video serisi İklim Haber’in sosyal medya hesaplarında yayımlanmaya başlandı. İklim Haber’den Barış Doğru, bağımsız gazeteci Burak Yalçınyiğit ve tasarımcı-yönetmen Selçuk Demirci ile birlikte gerçekleştirilen video serisinde, yaşları 15-18 arasında değişen 10 gençle yapılan söyleşilere yer veriliyor.

ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİSİ İKLİM/ÇEVRE AKTİVİSTLERİNE SÖZ VERİLDİ

Avrupa Birliği finansmanıyla Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Projesi” kapsamında İklim Haber ve bağımsız gazeteciler tarafından hazırlanan “İklim Krizinden Genç Sesler” video serisinde Türkiye’de de sayıları giderek artan ortaokul ve lise öğrencisi iklim/çevre aktivistlerine söz verildi.

GELECEK İÇİN CUMALAR HAREKETİ

Kimileri aynı zamanda Gelecek İçin Cumalar (Fridays For Future) diye anılan coğrafyalar üstü bir hareketi de destekleyen gençler iklim krizinin doğurmaya başladığı büyük sosyal yıkımlara dikkat çekmek için sokakta ve internette faaliyetler düzenliyor.

"OKUL GREVLERİ"NE PANDEMİ NEDENİYLE ARA

Bunların en dikkat çekeni ise pandemi sebebiyle şimdilik ara verdikleri “okul grevleri”. Çevresel ve sosyal felaketler konusunda ödevini yapmayan büyüklere tepki olarak cuma günleri derse girmeyi reddediyorlar. Bağımsız gazeteci Burak Yalçınyiğit, İklim Haber’den Barış Doğru ve tasarımcı-yönetmen Selçuk Demirci ile birlikte yaşları 15-18 arasında değişen gençlerle yaptığı görüşmeleri paylaşıyor. Videolara iklim haber youtube kanalından ulaşabilirsiniz.