İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs nedeniyle üretici mağduriyetini gidermek için organize ettiği gönüllü meyve hasadında sona gelindi.

İzmir'de 'üreticinin ürünü dalda kalmasın' diyerek belediye tarafından organize edilen gönüllü meyve hasadı bir ayın ardından sona erdi.

21 MAHALLEDE GÖNÜLLÜ HASAT

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım üreticilerinin koronavirüsten olumsuz etkilenmesinin önüne geçmek için "Gönüllü meyve hasadı" kampanyası başlatarak İzmirlileri imeceye davet etmişti. Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan Kemalpaşa'da 11 Mayıs’ta başlayıp 10 Haziran’a kadar devam eden imece çalışmasında 459 gönüllü dönüşümlü olarak Kemalpaşa’daki 21 mahallede 95 üreticinin bahçesinde kiraz hasadına katıldı.

"SOSYAL VE DEMOKRATİK BİR BELEDİYEYİZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaya dair, "Sosyal ve demokratik belediyecilik anlayışımız gereği dayanışmayı önemsiyoruz. Biz Varız kampanyası ile İzmir’de büyük bir iyilik hareketi ortaya çıktı. Üretime destek olmak için çok erken saatlerde Kültürpark’ta toplanarak kiraz toplamaya Kemalpaşa’ya giden gençlere, yardım kolilerinin paketlenmesi ve dağıtımında görev alan gönüllülerimize, Halkın Bakkalı’ndan gıda kolisi alıp bağışlayanlara kadar İzmir’in tüm yüce gönüllü insanlarına çok teşekkür ediyorum. Dayanışmamız devam edecek. Kimsenin dışlanmadığı, çokça üreten hakça paylaşan İzmir için çalışmaya var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ MAĞDUR EDİLMEDİ

Birgün'ün haberine göre mevsimlik tarım işçilerinin ekonomik açıdan mağdur olmaması için gönüllü sayısını sınırlı tutan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin işgücü ihtiyacını dengede tutmaya çalışarak dayanışma ruhunu güçlendirdi.