İzmir'in Menderes ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Menderes’teki yangınla ilgili bir gözaltı olduğunu kaydetti.

İzmir'in Menderes ilçesinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyor. Yangının sıçrama ihtimalinin yüksek olması sebebiyle iki sitenin boşaltıldığı öğrenildi. Rüzgar nedeniyle saatlerdir etkisini sürdüren yangına, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı. Edinilen bilgiye göre, yangın öğle saatlerinde İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çile Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen bir sebepten çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek Ahmetbeyli ve Özdere mahallelerini de etkisi altına aldı.

"BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

İzmir’in Menderes ilçesindeki orman yangını için bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, söndürme çalışmalarını izledi. Pakdemirli, Menderes’teki yangınla ilgili bir gözaltı olduğunu belirterek, “Arkadaşların bir tespiti var. Başlangıç noktasında yiyecek içecek materyali bulunmuş. Yiyecek içecek maksatlı gelen birileri tarafından yanlışlıkla çıkarılmış olabileceği düşünülüyor. Tahmin ediyorum 300-400 hektar etkilenmiş olabilir” dedi.

"SORUŞTURMA VALİLERİMİZCE YÜRÜTÜLÜYOR"

Dün Çatalca’da ve yakın zamanda Kemalpaşa’da çıkan yangınlarla ilgili açıklamalarda bulunan Pakdemirli, “Orman teşkilatımızın sabotaj olabileceğine dair düşünceleri var. Bunlarla ilgili çok yönlü soruşturma kolluk kuvvetlerimizce, valilerimizce yürütülüyor. Bunlarla ilgili bazı aksiyonlar alınmış durumda” ifadelerini kullandı.

2 SİTE BOŞALTILDI

Öte yandan yangının sıçrama riskinin yüksek olması sebebiyle bölgede bulunan iki sitenin boşaltıldığı öğrenildi. Siteleri boşaltan vatandaşlar korku dolu anlar yaşıyor. İzmir’in Menderes ilçesindeki yangın, Özdere - İzmir Caddesi'nin ardından, Koru Sitesi'ne sıçradı. Jandarma ekiplerinin risk taşıdığı gerekçesiyle 79 hanenin bulunduğu Koru Sitesinde oturanlar,  akşam saatlerinde tahliye edilmişti.

HAVADAN  MÜDAHALE TEKRAR BAŞLADI

İzmir’in Menderes ilçesinde dün akşamdan itibaren devam eden orman yangınına havadan müdahale, gece saatlerinde sona erdi. Rüzgar nedeniyle saatlerdir etkisini sürdüren yangına, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale tekrar başladı.