Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması, Kalamış Parkı’nı ranta açma girişimlerine karşı dayanışma çağrısında bulundu.

Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması, Kalamış Parkı’nı ranta açma girişimlerine karşı İstanbul Kadıköy’deki tüm demokratik siyasi kurum ve kuruluşlara, ekoloji örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına, derneklere, meslek örgütlerine, sendika şubelerine dayanışma çağrısı yaptı.

7 TEMMUZ'DA İHALEYE ÇIKILACAK

BirGün'de yer alan habere göre Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 10 yıl önce alınan özelleştirme kararıyla ilgili süreç devam ederken, 21 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kalamış Yelken Kulübü için de özelleştirme kararı alınmıştı. Son olarak Kadıköylülerin yaşamında önemli bir yeri olan Kalamış Parkı’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 7 Temmuz’da ihaleye çıkarılacağı öğrenildi.

"KALAMIŞ PARKI'NIN BETONA VE RANTA TESLİM OLMAMASI İÇİN"

Fenerbahçe-Kalamış Dayanışması’ndan dün yapılan açıklamada, “Bu ihaleyle birlikte Kalamış kıyıları imara açılacak, inşa edilen ticari yapılar ile halkın kullanımı kısıtlanacak” dendi. Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Kamusal alanlar iktidar eliyle özelleştirilerek ranta teslim edilirken bu saldırılara karşı mücadele anlayışıyla yan yana gelmekten başka bir seçeneğimiz yok. Kalamış Parkı’nın betona ve ranta teslim olmaması için Fenerbahçe-Kalamış Dayanışma Platformu’nda etkin yerel mücadeleyi hep birlikte gerçekleştirelim!”