Kazdağları’nı savunmak için otobüslerle Çanakkale’ye giden doğa savunucularına Gelibolu’da polisler ve jandarmalar saldırdı. Gözaltıların olduğu öğrenildi. Çanakkale Valiliği, Kanadalı şirket Alamos Gold’a karşı verilen Kazdağları Direnişi’nin yıldönümü öncesinde kentteki eylemleri yasakladığını duyurdu.

Çanakkale Valiliği, Kanadalı şirket Alamos Gold’a karşı verilen Kazdağları Direnişi’nin yıldönümü öncesinde kentteki eylemleri yasakladığını duyurdu. Valilik, yasağa gerekçe olarak koronavirüs salgınını ve 7 Temmuz’da Gelibolu Yarımadası’nda çıkan orman yangınını gösterdi.

GÖZALTILAR VAR

İleri Haber'den Tilbe Akan'ın haberine göre, Çanakkale’de Kazdağları ve Saros Körfezi’ndeki doğa talanını engellemek için bir araya gelen doğa savunucuları, Gelibolu Jandarma Komutanlığı tarafından alıkonuldu. GBT bahanesiyle kimlikleri alınan savunucular saatlerdir bekletildikten sonra, polis ve jandarma saldırısına maruz bırakıldı. 20'den fazla gözaltına alınan doğa savunucularının olduğu öğrenildi. #KazdağlarıGözaltında etiketi ile sosyal medyada tepki gösteriliyor. https://twitter.com/KazdaglarK/status/1287087778602397696?s=20 Çanakkale Valiliği 31 temmuz 00.00’a kadar eylem, gösteri ve yürüyüşlerin yasakladığını duyurdu. Karar, binlerce ağacı kesen Kanadalı şirket Alamos Gold ve yerli ortağı Doğu Biga Madencilik'e karşı başlatılan Kazdağları Direnişi’nin yıldönümü öncesinde alındı. Kazdağları Direnişi’nin yıldönümü kapsamında mücadele eden yurttaşlar ve çevre örgütleri yarın Çanakkale'de bir araya gelecekti.