Fosil yakıt kullanımına 'dur' demek isteyen ekoloji örgütü ve sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, Kazma Bırak Kampanyası başlattı. Konuya ilişkin ekoloji ve sivil toplum örgütlerinin 'Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs' ortak basın açıklaması 26 Ocak'ta yapılacak.

Fosil yakıt kullanımına 'dur' demek isteyen ekoloji örgütü ve sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, Kazma Bırak Kampanyası başlattı. Konuya ilişkin ekoloji ve sivil toplum örgütlerinin 'Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs' ortak basın açıklaması 26 Ocak'ta 12.00'de zoom üzerinden yapılacak.

NE OLMUŞTU?

Akdeniz ve Karadeniz’de bulunan fosil yakıtların çıkarılmasının iklim krizini derinleştireceğine dikkat çeken ekolojistler “Kazma Bırak” kampanyası başlattı ve “Fosil yakıtları yeraltında bırak, iklim felaketini durdur” çağrısında bulundu. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de bulunan fosil yakıtların çıkarılmasına yönelik çalışmalarına tepki gösteren ekolojistler, “Kazma Bırak” kampanyası başlattı. Birçok ekoloji alanında mücadele eden STK ile yaşam savunucusunun katkı sunduğu kampanya ile “Akdeniz ve Karadeniz’de yeni fosil yakıt aramalarına son. Fosil yakıtları yeraltında bırak, iklim felaketini durdur” çağrısı yapıldı.