Ordu Korgan ilçesinin Çiftlik Mahallesi’nde yapılmak istenilen HES’e karşı direnen yöre halkından bir kişi gözaltına alındı.

Ordu Korgan ilçesinde yapılmak istenen Balamir HES’ine karşı aylardır mücadele eden yöre halkı, çalışmanın yapıldığı alana gitmek isteyince yolları jandarma tarafından kesildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Köylüler de bunun üzerine fındık bahçelerinden dere yatağına giderek iş makinelerinin çalışması engelledi. Bir süre sonra makineler dere yatağından uzaklaştı. Olaylar sırasında bir kişi gözaltına alındı.

JANDARMA YOLU KESTİ

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, Korgan ilçesinin Çiftlik Mahallesi’nde yapılmak istenilen HES’e karşı direnen yöre halkı, sabah saatlerinde şirketin dere yatağında çalışma yaptığını öğrenince bölgeye gitmek istedi.Ancak köylülerin yolu jandarma tarafından kesildi. Jandarma ile köylüler arasında meydana gelen tartışma sırasında Mehmet Tali adlı bir kişi gözaltına alındı.

İŞ MAKİNELERİ DERE YATAĞINDAN ÇIKTI

Yolların jandarma tarafından kapatılması üzerine köylüler, fındık bahçelerinden ve patika yollardan dere yatağına ulaşmayı başardı.Burada çalışan iş makinelerinin önünü kesen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla çalışmaları engellemeye çalıştı. Köylülerin direnişi karşısında çaresiz kalan şirket çalışanları iş makinelerin dere yatağından çıkarmak zorunda kaldı.

“TESİSİN KİRLİ SULARI AKIYOR”

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, HES’e karşı başlatılan mücadelede köy halkının yanında olduklarını vurgulayarak “Bu dere küçük bir dere. Korgan'ın kanalizasyonu da bu dereye bırakılıyor, peynir tesisinin kirli suları buraya akıyor. Dere bir taraftan da kirletiliyor. Bununla da mücadele ediyoruz. Halk burada HES istemiyor. Doğal yaşamı korumak için mücadelemiz devam edecek” diye konuştu. https://platform.twitter.com/widgets.js