Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü mahallesinde jeotermal kaynak arama faaliyeti için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tepkiler sonucunda iptal edildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Hisarönü mahallesinde jeotermal kaynak arama faaliyeti için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tepkiler sonucunda iptal edildi. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, “Faaliyet alanının, mutlak koruma gerektiren ‘Hassas Zon’ tanımlı alanda kalması ve alanda telafisi mümkün olmayan tahribatlara yol açarak mevcut flora, fauna, ekosistem bütünlüğüne zarar verecek olması nedeniyle ÇED süreci iptal edilmiştir” açıklamasını yaptı.

"İLÇEMİZDE YAPILMAK İSTENEN JEOTERMALE ENGEL OLDUK"

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre Fethiye’nin Yanıklar Mahallesi’nde de aynı anda başlayan jeotermal enerji kaynak arama faaliyeti için ÇED sürecinin devam ettiği öğrenildi. Konuyu önceki hafta soru önergesiyle meclis gündemine de taşıyan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Muğlamızın kıyılarına, doğasına yapılmak istenen yağma ve talan girişimini bir kez daha direnişimizle sonuçsuz bıraktık. Marmaris ilçemizde yapılmak istenen jeotermale engel olduk” dedi.

"AKP VE YANDAŞ İŞ ADAMLARININ KIYILARIMIZI YAĞMALAMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Belediyesi ile birlikte hareket ederek bir güç birliği oluşturulduğunu belirten Alban, yerel yönetimlerin ve yerel demokratik kitle örgütlerinin dayanışmasının önemine vurgu yaptı. Hisarönü’nde merkezi iktidar eliyle yapılmak istenen yağmaya geçit verilmemesinin diğer ilçelerdeki uygulamalar için örnek olacağını ifade eden Alban, “Takibimiz ve mücadelemiz sürecek. AKP ve yandaş iş adamlarının kıyılarımızı yağmalamalarına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.