Meteoroloji, birçok il için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji'nin İstanbul uyarısında ise kentin yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu ve akşam saatlerinden sonra kar yağışlı olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyon hariç), Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun (Van ve Hakkari hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İÇ VE DOĞU KESİMLERDE DON VE BUZLANMA

Yağışların Antalya’nın doğu ilçeleri ile yarın Doğu Akdeniz kıyıları, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş’ın yüksekleri, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji tarafından kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu. Uyarılarda şu ifadeler kullanıldı: * Yağışların Antalya’nın doğu ilçeleri ile yarın Doğu Akdeniz kıyıları, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş’ın yüksekleri, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. * Rüzgarın; bu akşam ve gece saatlerinde doğu kesimlerde güneyli, yarın öğle saatlerinden sonra Marmara’nın güneydoğusunda kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji’nin İstanbul için uyarısında ise “Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, akşam saatlerinden sonra kar yağışlı” ifadeleri kullanıldı.