Samsun İdare Mahkemeleri tarafından planları ve ruhsatı iptal edilen Oltan Köleoğlu Enerji’ye ait Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’nin (BES) inşaatı mühürlenerek durduruldu. Ancak mühür kırılarak inşaat faaliyetine devam edildi.

Samsun İdare Mahkemeleri tarafından planları ve ruhsatı iptal edilen Oltan Köleoğlu Enerji’ye ait Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’nin (BES) inşaatı mühürlenerek durduruldu. Cumhuriyet'ten Cemil Ciğerim'in haberine göre, mührün kırılarak inşaat faaliyetinin devam ettiğini tespit eden çevreciler, “Hukuksuzluğa dur deyin” çağrısında bulundu.

ÇEVRECİLER SANTRAL ÖNÜNDE NÖBET TUTTU

Eğercili köyündeki yurttaşlar santral önünde nöbet tutarak faaliyetleri gözlemlemeye devam ederken inşaat alanına giren çimento kamyonu ile diğer araçları da fotoğraflayarak durumu kaymakamlığa bildirdiler.

"SAVCILIK İŞLEM BAŞLATMALI"

Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Mühürlendiğine göre şantiyede hiçbir inşaat faaliyeti yapılamaz. Savcılık işlem başlatmalı. Biz bu işin peşini bırakmayacağız” çağrısında bulundu. Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz, “Mühürlenerek resmen durdurulduğu açıklanan biyokütle enerji santralının inşaatı ivedilikle fiilen de durdurulmalı” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Çarşamba Eğercili de yapılmakta olan Biyokütle Enerji Santrali’ne karşı Mimarlar Odası Samsun Şubesi ve yörede arazisi bulunan 4 kişi tarafından açılan davada yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Yürütmesi durdurulan imar ve nazım planları neticesinde yapı ruhsatının da hukuka aykırı hale geldiği hükmüne varıldı.