Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Salda Gölü'nde devam eden inşaat çalışmalarının durduğunu ve alana makineli araçların girmesi dolayısıyla firmaya ceza verildiğini açıkladı.

Salda Gölü'ne iş makineleriyle giren firmaya ceza kesildi. TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, basına yansıyan görüntülerde iş makineleriyle doğal sit alanına giren şirket yöneticilerinin görevden alındığı ve sözleşme gereğince cezai işlem uygulandığı belirtildi. https://www.youtube.com/watch?v=S_SCF_VQYjk

VEKİL PAYLAŞTI, HALK TEPKİ GÖSTERDİ, KIYIM DURDU

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in sosyal medyada göldeki inşaat faaliyetlerini paylaşmasının ardından inşaat durduruldu. Açıklama yapan Göker, "Görüntüleri paylaşarak inşaatın durmasını sağlayan herkese teşekkür ederim. Şimdi Cumhuriyet Başsavcılığı'na gidip şikayette bulunacağız" dedi.

TOKİ: BİZ DE RAHATSIZ OLDUK

TOKİ tarafından konuyla ilgil yapılan açıklamada ise, "Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir" denildi. Firmaya, göle yakın alana iş makinesi sokulmaması talimatı verildiğini iddia eden TOKİ'nin açıklamasının devamı şu şekilde: "Yüklenici firmaya kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir. Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağını, çalışmalarımızı çevre hassasiyetini ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürüteceğimizi saygıyla bildiririz."
İLGİLİ HABER:
Salda Gölü katlediliyor: İş makinaları, koruma altındaki alana da girdi