Sivas’ın Salda’sı olarak nitelenen Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacak. Projeye karşı çıkan yurttaşlar Change.org'da imza kampanyası başlattı. Yurttaşlar kararın geri dönüşü olmayan zararlar getireceğini kaydederken, Vali "Turizm değeri var. Gölü daha da rahatlatacak" dedi

Gölün turizm açısından daha elverişli olması için yeni bir proje hazırladıklarını kaydeden Sivas Valiliği, gölün alt kısımlarına yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Sivas Valisi Salih Ayhan, projeyle ilgili DHA'ya yaptığı açıklamada, "Sivas'ın, her bölgesinin ayrı bir güzelliği ve turizm değeri var. Gökpınar Gölü de turkuaz mavisiyle Türkiye'de değil, dünyada bir incidir. Bu inciyi herkesin muhafaza etmesi lazım. En başta bizlerin bu sorumluluk içerisinde hareket ettiğimizin bilinmesi lazım. Hiçbir Sivaslı, Gürün Gökpınar Gölü'nün zerresine zarar getirecek davranışta bulunamaz. Buna biz başta olmak üzere tüm Sivaslılar karşı çıkar" dedi.

VALİ: "GÖLÜ DAHA DA RAHATLATMAK İÇİN YAPILAN BİR PROJE"

Projenin gölle alakalı olmadığını belirten Vali Ayhan, "Aslında gölü muhafaza eden bir projedir. Gölün etrafını baskılayan diğer çalışmaları biraz daha tabana yaymaktır. Yani yoğunluğu gölün alt tarafına doğru aktarabilmektir. Asla bir yerleşim yeri ve yoğunluk oluşturmayacağız. Gölü daha da rahatlatmak için yapılan bir projedir. Projemizin ileriki zamanda detaylarını kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu.

"GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN ZARARLAR VERECEK"

Ancak karara tepki gösteren ve doğal yapının bozulacağını belirten yurttaşlar Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunan Gökpınar Gölü çevresine yapılması planlanan yürüyüş alanları ve bungalov evler projesine karşı Change.org'da imza kampanyası başlattı.

"ALELACELE YAPILMAK İSTENİR GİBİ..."

Başlatılan imza kampanyasında doğal sit alanı olarak tescil edilmesi için çalışmaların devam ettiği süreçte ‘Gökpınar Gölü İyileştirme ve Bungalov Evleri Yapım İşi’ ihalesine 'alelacele' çıkıldığına dikkat çekilerek, gölün koruma altına alınması istendi. İmza metninde şöyle denildi: "Sivas’ın Gürün ilçesinde yer alan Gökpınar Gölü’nün doğal sit alanı olarak tescil edilmesi için çalışmalar devam ederken, sanki sit alanı ilan edilmeden alel acele yapılmak istenir gibi ‘Gökpınar Gölü İyileştirme ve Bungalov Evleri Yapım İşi’ ihalesi açılmıştır.

"AYNI HATALAR TEKRAR EDİLİYOR"

Sivas Valiliği tarafından açılan ihale sonucunda yapılacak işleri tanıtmak amacıyla internet üzerinden paylaşılan videoda,  göl  kıyısı  boyunca  ve  yer  yer  üstüne  doğru  uzanan  yürüyüş  yolları;  göl  kıyısının  kapanmasına, gölgelenmesine ve dolayısıyla yosunlaşmasına sebep olacaktır. Geçmiş dönemlerde yapılan yanlış uygulamalarla zaten önemli bir sorun haline gelmiş olan yosunlaşmanın önüne geçilmesi ve  hatalı  uygulamaların  giderilmesi  gerekirken,  aynı  hataları  tekrar  eden  bu  çevre  düzenlemesi  Gökpınar Gölü’ne geri dönüşü olmayan zararlar verecektir."