Diyarbakır'da özel bir firmaya ait olan kamyonlar, tarım arazisine kimyasal atık dökerken suçüstü yakalandı. 5 ton atık döktükleri tespit edilen firma ve sürücüler hakkında yasal işlem başlatıldı.

​Diyarbakır’da özel bir firmaya ait kamyonların şoförleri, yakınında yerleşim yerlerinin de bulunduğu tarım arazilerine kimyasal atık dökerken suçüstü yakalandı. Diyarbakır- Mardin karayolu ile Şanlıurfa karayolunun kesiştiği bölgedeki arazilere kimyasal atık döküldüğü ihbarı üzerine Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri harekete geçti. Sürücüleri kimyasal atık dökerken suçüstü yakalayan ekipler polise haber verdi.

"GIDA SAĞLIĞI VE DOLAYISIYLA İNSAN SAĞLIĞI ÖNEMLİDİR"

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, bunun kabul edilemez bir şey olduğunu, kimsenin milletin sağlığı ile oynamasına izin vermeyeceklerini belirterek şu sözleri kaydetti: ,"Kabul edilemez bir olay.Burada gıda sağlığı ve dolayısıyla insan sağlığı önemidir,her şeyin önündedir.Hemen müdahale ederek gerekli işlemleri başlattık. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.Bu vahim olayı ihbar eden vatandaşlarımızı ve gerekli müdahaleyi yapan ekiplerimizi kutluyorum " dedi.