Balıkesir Valliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla Kaz Dağları'nda belirlenen piknik alanları dışındaki bölgelere giriş ve çıkışları yasakladı.

Son günlerde artan orman yangınlarını önlemek amacıyla Kaz Dağları'nda belirli alanlar dışında giriş ve çıkışlar yasaklandı.

BELİRLİ ALANLAR DIŞINDA YASAKLANDI

Balıkesir Valiliği, Türkiye'de son günlerde artan orman yangınlarına karşı bazı önlemler aldı. Valilik, aralarında Kazdağları'nın da olduğu ormanlık bölgelere, belirlenen mesire alanları haricinde giriş ve çıkışları yasakladı. Balıkesir Valiliği'nden yapılan açıklamada "Orman idaresinden ihaleli/tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile Orman idaresi tarafından çalıştırılan kişiler hariç olmak üzere; 15 Eylül 2020 tarihine kadar 1'inci maddede belirtilen alanlar dışında, Balıkesir İli dahilindeki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ve çadırlı kamp yapılması yasaklanmıştır" denildi.

NERELERE GİRİLEBİLİR?

Bölgede piknik yapmak isteyenler; Ayvalık ilçesindeki Sarımsaklı, Çamlık, Sefa Çamlık, Laka, ve Paşalimanı mesire alanları, Havran ilçesindeki Kumluca ve Talimalanı mesire alanları, Edremit ilçesinde Darıdere Tabiat Parkı, Hasan Boğuldu ve Pınarbaşı günübirlik kullanım alanı, Susurluk İlçesinde Çaylak ve Karapürçek mesire alanları İvrindi Yeşilköy (Saklıgöl) mesire alanı ile Karesi Değirmenboğazı Tabiat Parkı’na giriş yapabilecek. Belirlenen yerlerde sadece belirlenen ocak yerlerinde mangal yakılabilecek.