Salgın sürecini fırsat bilerek gerekli izinleri tamamlamayan Meyra Madencilik, Bursa'nın Kirazlıyayla köyündeki flotasyon ve atık havuzu inşaatına devam ediyor. Halk ve çevre savunucuları ise duruma tepkili.

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Kirazlıyayla köyünde yapılması planlanan Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı Projesi'ne yönelik tepkiler sürerken, firma gerekli izinleri almadan inşaata devam ediyor. Bölge halkı, Meyra Madencilik şirketinin, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını fırsat bilerek, ağaç kesimi yapması ve şantiye yapımına başlamasına tepki gösterdi. Öte yandan halk, sosyal medya üzerinden yetkililere seslenerek, "Yetkisiz çalışan maden şantiyesini durduracak idari makamlar nerede?" sorusunu yöneltti.

"ATIĞINIZI, FABRİKANIZI BURADA İSTEMİYORUZ"

Yenişehir Çevre Platformu (YEÇEP) ise, "Burası sanayi bölgesi değil! Atığınızı, fabrikanızı burada istemiyoruz. Sağlıklı bir çevrede yaşamak hakkımız. Köyümüzü işgal ediyorsunuz. Fırsatçı Meyra" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/YYecep/status/1263030038938759168