IMF Baş Ekonomisti Gita Gopinath, kornavirüs salgını için yardım isteyen ülke sayısını 100 olarak duyurdu. IMF, 30 Mart'ta yaptığı açıklamada Türkiye'nin yardım isteyen ülkeler arasında olmadığını açıklamıştı.

IMF Baş Ekonomisti Gita Gopinath, IMF'in koronavirüs salgını ile başa çıkılmasında üyelerine yardım için 1 trilyon dolar gibi "oldukça önemli" miktarda bir kredi kapasitesi ortaya koyduğunu, ancak kalkınmakta olan ülkelerin karşı karşıya kaldıkları krizin büyüklüğünün IMF'in daha fazla kaynağa ihtiyaç duymasına yol açabileceğini bildirdi.

189 ÜLKEDEN 100'Ü DESTEK İSTEDİ

IMF'nin 189 üyesinden 100'ünün koronavirüs salgınının yayılmasının yavaşlatılması ve ekonomik etkilerinin hafifletilmesi için IMF'ten yardım istediğini belirten Gopinath, başvuran ülkelerin yarısının düşük gelirli ülkeler olduğunu vurguladı.

IMF: İŞLER DAHA KÖTÜYE GİDEBİLİR

Gopinatn, "Bizim görüşümüze göre IMF'in 1 trilyon dolar kapasitesi kriz ile mücadele etmek için oldukça yüksek bir miktar. Elbette, işler daha kötüye gidebilir, ne olacağını görmemiz gerekli" diye konuştu.

TÜRKİYE VE RUSYA YARDIM İSTEMEDİ

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Thomsen, 30 Mart'ta yaptığı açıklamada "Rusya ve Türkiye hariç, Orta ve Doğu Avrupa'daki AB dışı gelişmekte olan 9 ekonominin çoğu IMF'nin hızlı finansman desteği kapsamında, acil yardım başvurusunda bulundu" dedi.