Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın CHP Milletvekili Erkan Aydın’ın soru önergesine verdiği yanıt ile Türkiye genelinde, fatura borcu yüzünden 123 bin hanenin elektriğinin, 590 bin hanenin doğalgazının kesildiği ortaya çıktı.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği soru önergesine verilen yanıta göre, Türkiye genelinde 123 bin ailenin elektriğinin, 590 bin ailenin ise doğalgazının borç yüzünden kesildiğini aktardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yönelttiği soru önergesinde Aydın, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması, Türkiye genelinde kaç abonenin elektriğinin borcundan dolayı kesik olduğu gibi bilgilerin açıklanmasını istedi.

"BURSA'DA 23 BİN 500 AİLENİN ELEKTRİĞİ KESİLMİŞ"

Bakanlıktan gelen yanıtı değerlendiren Aydın, “Türkiye genelinde 123 bin ailenin elektrik borcunu ödeyemediği, Bursa da ise 23 bin 500 ailenin elektrik borcundan dolayı elektriği kesilmişti. Dün ise doğalgaz ile ilgili sorduğumuz sorunun cevabı geldi. Türkiye genelinde 590 bin aile, Bursa’da ise 34.000 ailenin doğal gazı kesik" diye konuştu.

"AİLELER ÜŞÜYOR, EVİN IŞIKLARI KESİLİYOR"

ANKA'nın aktardığı habere göre hükümete seslenen CHP'li Aydın, şu ifadeleri kullandı: "Önümüz kış. Haydi yaz aylarında çok sorun değildi. Gündemde evin elektriği, doğal gazı var. Ancak hükümetin gündemindeyse Suriye gündemde. CHP zihniyeti ya da birtakım insanları gerçek gündemden saptıracak suni gündem yaratma çabaları var. Buradan yetkilileri uyarıyoruz. Pandemi şartları zaten ağır. Bunun üzerine elektik borcu, doğal gaz borcu eklendiğinde insanlar gerçekten geçinemiyor. Aileler üşüyor. Evin ışıkları kesiliyor. Hükümetinde bir an önce halkın gündeminde dönüp bunlara çözüm üretmesini talep ediyor ve konunun takipçisi olacağımızı söylüyoruz." Enerji Bakanı Dönmez, “Bugünün şartlarında Türkiye'de kaç hanenin elektrik ve doğalgaz saati, borçlarından dolayı kapalı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Türkiye genelinde Eylül ayı sonu itibariyle, Üretilen 269.203.049 elektrik faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif elektrik abone gruplarının yüzde 0.95'inde, üretilen 128.809.427 doğalgaz faturasından, sözleşmesine göre yükümlülüklerini yerine getirmeyen muhtelif doğalgaz abone gruplarının yüzde 0.46'sında geçici olarak kesinti uygulanmış olup, mevzuatı kapsamında yükümlülüklerini yerine getiren bütün abonelere tekrar elektrik ve doğal gaz arzı sağlanmıştır."