Türkiye'de dolar ve euronun hızla yükselmesi ile birlikte eleştilerin odağı bir kez daha Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oldu.

Erdoğan'ın başkanlık sistemiyle birlikte ekonominin rayına oturacağı iddiaları ile Berat Albayrak'ın "ekonominin ve ihracatın iyi durumda" olduğuna yönelik son sözleri, doların yükselişiyle birlikte sosyal medyada eleştirilerin yoğunlaştığı konular oldu. Bu kapsamda Twitter'da başlatılan #BeratAlbayrakİstifa etiketiyle binlerce mesaj paylaşıldı. Çok sayıda ünlü isim ve uzman da Albayrak'ın videolarını paylaşarak ekonomideki gidişata tepki gösterdi.

MAHİR ÜNAL'IN BAŞLATTIĞI VE DESTEK BEKLENEN HASHTAG ÇALIŞMASINA ÖNCE BEKLENEN DESTEK ÇIKMADI

AKP'li bazı üst düzey isimler Mahir Ünal'ın dün gece başlattığı destek mesajlarına peşi sıra destek vermeye başladı. Mahir Ünal tarafından başlatılan #BeratAlbayrakYanındayız hashtag kampanyasına birçok AKP'li katılırken birçok isim ise iddialara göre katılmaları istenmesine rağmen destek vermedi. dokuz8HABER'in Ankara kaynaklarından edindiği bilgilere göre, hashtag'e AKP'li vekillerin destek vermesi istenirken birçoğunun bu talebe kayıtsız kalması, AKP içinde çalkantıya yol açtı. AKP içinde tepkilerin Albayrak üzerinde yoğunlaştığı, Albayrak'ın Erdoğan'ı ekonomik olarak "yanlış yönlendirdiği" iddia ediliyor. Tepki gösteren kesimin bu sebeple Twitter'daki hashtag çalışmasına destek vermediği de konuşuluyor.

ALBAYRAK'A DESTEK İÇİN "KÖPEK" VE "AT" BENZETMESİ

Öte yandan Albayrak'a AKP içerisinde sahip çıkmaya çalışan isimlerden biri AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalletin Güvenç oldu. Güvenç, Ekonomi yönetimini eleştirenlere ve Albayrak'ı istifaya davet edenlere yönelik paylaşımında, "Köpekler havladı diye atlar ölmez... #BeratAlbayrakYanındayız" diye yazdı. Bu tweete, halka "köpek" denildiği iddiasıyla tepkiler yükseldi. https://twitter.com/celalettingvnc/status/1291483988868108288?s=20

KRİZ ŞİMDİLİK ÇÖZÜLDÜ, AKP'DEN DESTEK ÖĞLEDEN SONRA GELMEYE BAŞLADI

Mahir Ünal'ın paylaşımından yaklaşık 15 saat sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için Twitter’da açılan etikette destek paylaşımında bulundu. Soylu, etiketi alıntılayarak "Birimiz hepimiz, hepimiz Türkiye için" dedi. Bu tweetle aynı saatlerde başka AKP'li isimler de kampanyaya destek vermeye başladı. Bu durum, 'kriz şimdilik çözüldü' olarak değerlendirildi. Bakanların bugün öğleden sonra gelmeye başlayan destek mesajlarıyla Albayrak için hazırlanan 'Berat Albayrak'ın yanındayız' etiketi, Twitter'da popüler konular (TT) listesine girdi.

ARALARINDA GERİLİM OLDUĞU ÇOK KONUŞULMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Nisan ayında kabul edilmeyen istifasının nedeninin Berat Albayrak ile arasındaki mücadele olduğunu öne sürülmüştü. İkili arasında Erdoğan sonrası dönem için liderlik çekişmesi olduğu Ankara kulislerinde uzun zamandır konuşuluyordu. https://twitter.com/suleymansoylu/status/1291694215941042176

ALBAYRAK'A DESTEK, MAHİR ÜNAL'IN TWEETİNDEN SAATLER SONRA GELMEYE BAŞLADI: