Metropoll'ün 'Türkiye'nin Nabzı Nisan Ayı Araştırması'sonuçlarına göre, halkın yüzde 26,6'sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını belirtti.

Yurttaşlar ekonomik zorluk nedeniyle yaşamına son verirken, son yapılan araştırma da halkın geçim sıkıntısını ortaya koydu. Metropoll'ün ‘Türkiye'nin Nabzı Nisan ayı Araştırması’nın sonuçlarına göre, halkın yüzde 26,6'sı şu anki gelirleri ile temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını söyledi. Ankette "Gelirinizle ilgili durumu hangisi daha iyi açıklar?" sorusuna "Temel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum" yanıtı verenlerin oranı yüzde 26,6 olurken, "Sadece gıda/barınma gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum" yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 53,6 oldu. "Tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla karşıladığını" söyleyenlerin oranı ise, yüzde 17,2'de kaldı.

HALKIN YÜZDE 80’İ PARTİ KONGRELERİNİ YANLIŞ BULDU

Metropoll'ün araştırmasında, AKP tarafından yapıldığı dönemde tartışma konusu olan siyasi parti kongre ve toplantılarını halkın yüzde 79,1'i yanlış bulduğunu açıklarken, halkın sadece yüzde 14'ü bu tür organizasyonları doğru bulduğunu belirtti.