İstanbul'da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı 'askıda fatura' uygulamasına büyük rağbet gösterilince İzmir de dahil olmuştu. İzmir'in ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi de 'askıda fatura' kampanyası başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olan veya işini kaybeden vatandaşlarla dayanışmak amacıyla 'Askıda fatura' uygulaması başlattı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek, askıya çıkan ilk 100 faturayı kendisinin ödeyeceğini söyledi.

UYGULAMA SADECE SU FATURALARINDA GEÇERLİ OLACAK

Uygulamanın sadece Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) faturalarında geçerli olacağını belirten Böcek, belediye tarafından yapılacak sosyal incelemenin ardından uygun görülen başvurulara ait faturaların internet sitesindeki ilgili bölüme yükleneceğini söyledi.

"İSTANBUL BİZE ÖRNEK OLDU"

https://twitter.com/dokuz8haber/status/1260804575151489024 Askıya çıkan ilk 100 faturayı kendisinin ödeyeceğini aktaran Böcek, "İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu uygulama örnek oldu ve biz de başlattık. Askıda fatura uygulaması başlatarak aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek isteyen yardımsever vatandaşlarımız Antalya Büyükşehir Belediyemizin internet sitesi üzerinden askıya alınan faturalara ulaşarak ödeme yapabilir" dedi.