Avrupa Birliği'nin bugün açıkladığı "1 Temmuz'dan itibaren seyahat yasağı kalkacak olan ülkeler" listesinde Türkiye yer almadı.

AB, Türkiye'yi seyahat yasağını kaldırdığı ülkeler listesine dahil etmedi.

TÜRKİYE GÜVENLİ GÖRÜLMEDİ

Avrupa Birliği, koronavirüs nedeniyle kapattığı dış sınırlarını öncelikli olarak hangi ülkelere açacağına dair listeyi açıkladı. Türkiye, salgın açısından ‘güvenli’ görülen ve seyahat uyarısı kaldırılan ülkeler arasında yer almadı. Türkiye’nin yanı sıra Rusya ve ABD’ye yönelik seyahat uyarısı da kaldırılmadı. AB, 1 Temmuz’dan (yarın) itibaren şu 14 ülkeyi ‘güvenli ülkeler’ listesine alarak sınırlarını zaruri seyahatler için resmen açıyor: Sırbistan, Karadağ, Cezayir, Tunus, Fas, Yeni Zelanda, Avustralya, Ruanda, Kanada, Gürcistan, Güney Kore, Japonya, Tayland  Uruguay.

ÇAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmama kararına tepki gösterdi. Çavuşoğlu, karardan yana hayal kırıklığı duyduklarını bildirdi. Çavuşoğlu, "AB üyesi ya da AB üyesi değil ayrımı yapılmaksızın, objektif kriterler çerçevesinde, AB'nin bir karar alması gerekiyor. Bu anlamda da Macaristan'ın AB içinde güçlü desteğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.