Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'ın görevden alınmasının arkasında Çukurova Havalimanı ihalesinin olduğu ortaya çıktı. Cengiz, Limak ve Kolin ihaleyi kaybedince bakan bir gecede görevden alınmış. Yeni bakanın göreve gelir gelmez ilk işi ihaleyi iptal etmek olmuş.

AKP'den sıkça ihale alan Cengiz, Limak ve Kolin, Çukurova Havalimanı ihalesini kaybedince ulaştırma bakanı değişti.

İHALE BAKAN DEĞİŞTİRDİ

Mersin'de yapılması planlanan Çukurova Havalimanı için yapılan ihaleye Cengiz, Limak ve Kolin şirketlerinin ortak girişimi ile Günbeton İnşaat ve Terminal Yapı'nın ortak girişimi katıldı. İhaleyi Günbeton İnşaat ve Terminal Yapı'nın ortak girişimi kazandı. Günbeton İnşaat ve Terminal yapı da tıpkı Cengiz, Limak ve Kolin gibi AKP döneminde tartışmalı ihaleleri alıyor. Çukurova Havalimanı ihalesinden 12 gün sonra 28 Mart 2020’de bakan Cahit Turhan görevden alındı. Yerine ise Adil Karaismailoğlu atandı. Yeni bakan göreve geldikten 12 gün sonra havalimanı ihalesini Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin önerisiyle iptal etti ve yeni ihale düzenleneceğini açıkladı.

BÖLGEDEKİ HAVALİMANININ YOLCU SAYISI SABİT

Birgün'den Ozan Gündoğdu'nun haberine göre, Çukurova Havalimanı’na ilişkin tartışma konusu olan bir diğer durum ise Adana’da bölgeye hizmet veren bir havalimanı bulunması. Üstelik bu havalimanındaki yolcu sayısı son 5 yıldır yerinde sayıyor. Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan 2005 yılında 1 milyon 708 bin yolcu uçuş yaparken 2015’te bu sayı yüzde 210’luk artışla 5 milyon 309 bin yolcuya tırmanmıştı. Öte yandan son 5 yılda Adana Havalimanı’ndaki yolcu sayısı doygunluğa ulaşmış durumda ve eski hızında artmıyor. 2016’da yolcu sayısı 5 milyon 585 bine yükselen havalimanının yolcu sayısı 2018’de yerinde sayarak 5 milyon 630 bine yükseliyor. 2019’da ise ekonomik durgunlukla beraber 5 milyon 57 bine geriliyor. 2020’nin ilk 5 ayında koronavirüs salgınının da etkisiyle uçuşlar adeta durmuş durumda. Hal buyken devletin işlettiği Adana Havalimanı’na rakip fakat özel sektörün işleteceği yeni bir havalimanı açmak tartışmalara neden oluyor. Üstelik Çukurova Havalimanı, bölgesel olması özelliği ile Zafer Havalimanını da hatırlatıyor. Zafer Havalimanı da Kütahya ve Afyon arasına inşa edilmiş, yıllık 1 milyon 279 bin yolcu garantisi verilmiş ancak 2019’da toplam 82 bin yolcu bu havalimanını kullanmıştı.