Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "1 aylık uzatma için işverenlerden yeni bir talep alınmayacak" açıklamasında bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışma ödeneğinden faydalanan iş yerleri için kısa çalışma süresinin 1 ay uzatıldığını açıkladı. Uzatmadan yararlanabilmek için işverenlerden yeni bir başvuru alınmayacağını ve uzatılan süre için yeni bir uygunluk tespiti yapılmayacağını aktaran Bakan Selçuk, sadece ilk 3 aylık dönemde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işçilerin, yine aynı dönemde uygulanan çalışılmayan süreler kadar bu haktan yararlanabileceğini söyledi.

"3,5 MİLYONU AŞKIN İŞÇİMİZE KISA ÇALIŞMA ÖDEMESİ YAPTIK"

Bakan Selçuk, koronavirüs (Covid-19) pandemisi sürecinde, bugüne kadar 3,5 Milyonu aşkın işçimize 13,5 Milyar TL üzerinde kısa çalışma ödemesi yapıldığını belirtti.

"İŞVERENLERDEN YENİ BİR TALEP ALINMAYACAK"

Selçuk, "1 aylık uzatma için işverenlerden yeni bir talep alınmayacak. Ancak normal faaliyetine başladığı için 1 aylık uzatmadan faydalanmak istemeyen veya daha önce uygulanan çalışılmayan süreleri azaltmak isteyen işverenlerimizin bu durumu İŞKUR birimlerine bildirmeleri gerekmektedir" açıklamasında bulundu.