Türkiye'de yurttaşların alım gücü giderek düşerken marketler tarafından alınan önlemler de abartılmaya başlandı. Peynirin ardından bebek mamasına da alarm takıldığı görüldü.

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde peynire alarm takılmasının ardından bebek mamasına da alarm takıldığı görüldü.

MAMA FİYATLARI EL YAKIYOR

Türkiye'de 800 gramlık devam sütünün fiyatı 110 ile 130 lira arasında değişiyor. Daha küçük olan 350 gramlık mamalar ise 50-60 TL arasında. Bu fiyarlarla mama alamayan bazı ebeveynlerin marketlerden mama çalmasını önlemek için bazı market yönetimleri mamalara alarm sistemi kurdu.

GARİBANIN DEĞİL DEVLETİN AYIBI

Tele 1'in haberine göre asgari ücretli ve 4 yaşında çocuğu bulunan Tugay Atalay, “Sadece mama değil ki… Her şey pahalı. Sanki altın tozu koymuşlar” diyerek tepkisini dile getirdi. Atalay “Eskilerimiz ‘yemedik yedirdik’ derdi. Şimdi o duruma düştük. amalar pahalı. Çocuğa et yedireceksin, balık yedireceksin, meyve yedireceksin hepsi pahalı… Kendimizden zaten kısıyoruz. Mamaya alarm koymuşlar. Bu garibanın değil devletin ayıbı. Kimisinin 2-3 çocuğu oluyor. Çevremizden görüyoruz. Eski usule döndü artık her şey. Yoksul ne yapsın; mama alamayan çaya biraz şeker atıyor, ekmek ufalıyor karnını doyurmaya çalışıyor evladının" ifadelerini kullandı.