Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kapasite kullanım oranındaki artışa ilişkin yaptığı açıklamada, "İnşallah son çeyrekte de bu seyir devam edecek ve yılı beklentilerin üzerinde tamamlayacağız" ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan Eylül ayı kapasite kullanım oranına ilişkin değerlendirmede bulundu. Söz konusu orandaki yükselişe dikkati çeken ve ekonomik verilerin ‘iyi’ gelmeye devam ettiğini belirten Albayrak, şunları kaydetti: "Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin son veriler olumlu gelmeye devam ediyor. Kapasite kullanım oranı, eylül ayında 1,3 puan artarak yüzde 74,6 seviyesine çıktı. İnşallah son çeyrekte de bu seyir devam edecek ve yılı beklentilerin üzerinde tamamlayacağız."

KAPASİTE KULLANIM ORANI EYLÜL'DE YÜZDE 74,3'E YÜKSELDİ

İmalat sanayinde faaliyet gösteren işyerlerinin, mevcut fiziki kapasitelerine göre fiilen gerçekleşen kapasite kullanımlarını ölçen Kapasite kullanım oranı verisi Eylül sonuçları açıklandı. TCMB’nin açıkladığı veriye göre kapasite kullanımı Eylül’de bir önceki aya göre 1,3 puan artarak %74,6’ya yükseldi. Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA), bir önceki aya göre 1,3 puan artarak %74,3 seviyesine yükseldi.