Türkiye ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2020 Ocak-Eylül döneminde 25.9 milyon ton üretim ile Türkiye'nin, Almanya'yı geride bıraktığını kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, AKP milletvekillerini Türkiye'de ve dünyadaki ekonomik gelişmeler konusunda bilgilendirdi. Albayrak, 2020 Ocak-Eylül döneminde 25.9 milyon ton üretim ile Türkiye'nin, Almanya'yı geride bıraktığını, dünyanın en büyük ham çelik üreticileri arasında 7'nci sıraya yükseldiğini ve Avrupa'nın en büyük çelik üreticisi konumuna ulaştığı bilgisini paylaştı.

"SIKINTILAR AŞILDI" YORUMU

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Albayrak, özellikle pandemi sürecinde Türkiye'nin ekonomik durumunu anlattı. Bu süreçte diğer ülkelerle kıyaslandığında Türkiye'nin çok iyi bir mücadele verdiğini belirten Albayrak, yaşanan sıkıntıları ise aştıklarını dile getirdi.

"TÜRKİYE ALMANYA'YI GERİDE BIRAKTI"

Albayrak, 2020 Ocak-Eylül döneminde 25.9 milyon ton üretim ile Türkiye'nin, Almanya'yı geride bıraktığını, dünyanın en büyük ham çelik üreticileri arasında 7'nci sıraya yükseldiğini ve Avrupa'nın en büyük çelik üreticisi konumuna ulaştığı bilgisini paylaştı. Albayrak, milletvekillerinin döviz kurundaki yükselişine ilişkin sorularına ise "Bütün dünyada böyle. Bu süreçte inişler çıkışlar olabilir. En yakın zamanda normalleşir. Önemli olan süreci iyi yönetmek" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Dolar ve Euro’daki hızlı yükseliş gün boyu sürerken, piyasaların kapanmasına az bir süre kala Euro, TL karşısında 10 TL’lik sınırı aştı.