Otoyol ve köprü geçiş ücretlerindeki yüksek fiyat artışlarının nakliyeci esnafını ekonomik ve psikolojik sıkıntıya soktuğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yetkili kurumların girişimde bulunması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, ülkede önemli bir yere sahip olan ve yüzbinlerce yurttaşın ekmek kapısı durumundaki nakliyecilik sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine sürekli zam geldiğini ve nakliyeci esnafının bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, geçiş ücretlerine gelen zamlar otomatik bir sistemle taşımacılara hemen yansıtılırken, nakliyecinin taşıdığı yüklerden alacağı zamlı geçiş ücretlerinden birkaç ay sonra artış göstermesinin taşımacıları hem ekonomik hem de psikolojik yönden sıkıntıya soktuğunu anlattı.

"YEDEK PARÇA FİYATLARI SÜREKLİ ARTIYOR"

Araçların yedek parçaları ve madeni yağlara dövize orantılı olarak sürekli zam geldiğini, ancak döviz kurlarının düştüğünde fiyatların aşağı çekilmediğini de ifade eden Gürer, “Araçlar otoyolların geçiş ücretlerinin yüksek olması nedeniyle bozuk olan eski yolları tercih ediyor ve bu da araçlarının daha fazla yıpranmasına neden oluyor” dedi.

"KAMYONCU ESNAFININ ÇALIŞMA SÜRELERİ DÜZENLENMELİ"

Dijital takograf uygulamasıyla nakliyeci esnafının günde en fazla 9 saat çalışabildiğine dikkat çeken Gürer, araç sürücüleri mevcut şartlarda çalışmayla borçlarını bile ödeyemediklerinden yakındıklarını ve bu konuda yeniden bir düzenleme talep ettiklerini de belirtti.

DORSELİ ARAÇLARIN KIRMIZI IŞIK SORUNU

Dorseli uzun araçların kırmızı ışıklarda yaşadığı sorunlara da işaret eden CHP Niğde Milletvekili Gürer, “Dorseli uzun araç sürücüleri kırmızı ışıklarda aracın ön kısmı yeşilken, arka kısmının kırımızı ışığa takılabildiğini ve uzmanlarca bir araştırma yapılıp, bir düzenlemenin hayata geçirilmesini istiyorlar” diye konuştu.

ULAŞTIRMA BAKANINA SORU ÖNERGESİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ayrıca nakliyeci esnafının yaşadığı sorunları Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesiyle de TBMM gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde, belirlenen sorunlara yapıcı çözümler getirilip bir düzenleme sağlanması için çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.