CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ihtiyaç sahibi ailelere KASDEP ile finanse edilen büyükbaş hayvan kredisi taksitlerinin pandemi süreci dikkate alınarak ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi'nden (KASDEP) faydalanarak büyükbaş hayvan kredisi çeken çok sayıda ihtiyaç sahibi ailelerin, geri ödeme yapmakta zorlandıklarını belirtti.

"PANDEMİ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNÜ DE OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Projenin; hayvancılık yapmak isteyen ancak maddi imkânsızlık nedeniyle kredi çekemeyen ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı amaçladığını ifade eden Gürer, “Son 1 yıldır tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ve ülkemizde döviz değişkenliği hayvancılık sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Yem fiyatlarında ciddi artış maliyetleri katlamış KASDEP kapsamında kredi çeken ihtiyaç sahibi aileler, kredi taksitlerinin geri ödemesini yapakta zorlanmaktadır” diye konuştu.

"BU FERYADA KULAK VERİN"

CHP'li Gürer, pandemi süreci de dikkate alınarak, KASDEP projesiyle finanse ettikleri kredileri geri ödemekte zorlanan yurttaşların, kredi taksitlerinin ertelenmesi için düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. Kooperatifler aracılığıyla çektikleri kredilerin taksit ödeme sürecinin başlamışıyla birlikte çok sayıda hayvan yetiştiricisinden taksitleri ödeyemeyecek durumda olduklarına dair mesaj aldıklarını anlatan Ömer Fethi Gürer, şöyle devam etti: "Girdi maliyetlerindeki artışın yanı sıra korona virüs salgınının neden olduğu olumsuzluklardan etkilenen yurttaşlarımızın bu çağrısına kulak verilmeli ve içinde bulundukları buhrandan bir nebze de olsa kurtulmaları için kredi taksitlerinin faizsiz olarak ertelenmesine olanak sağlanmalı."