CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kripto para borsası kuran Faruk Fatih Özer'in, yatırımcıları dolandırdığı iddiasına ilişkin olarak “devletin üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini” söyledi. “Bir alanı düzenlemediyseniz, sizin bıraktığınız boşluğu bir dolandırıcı, üç kağıtçı dolduruyorsa bu insanları sahipsiz bırakamazsınız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, kripto para borsası kuran Faruk Fatih Özer'in, yaklaşık 400 bin yatırımcının elektronik veri saklama aygıtında bulunan paralarını alarak, yurt dışına kaçtığına dikkati çekti. Bu yatırımcıların mağdur olduğuna işaret eden Özel, “Devlet arkasından bakıyor, aynı 'Tosuncuk'un arkasından baktığı gibi.” diye konuştu. Faruk Fatih Özer'in AK Parti'li yetkililerle görüntüler paylaştığını hatırlatan Özel, “Milletin gözünün içine baka baka bu paraları topladılar, kaçtılar. Geçmişte de kötü tecrübeler olmuştu. Bir yerde yoğunlaşma var, milyarlarca dolar para bir yere yatırılıyor. Devlet olarak oraya düzenleme yapacaksınız, sizin göreviniz bu. Bir alanı düzenlemesiz, denetimsiz bırakırsanız, birileri böyle çarpar, gider” ifadelerini kullandı.

“128 MİLYARI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, Merkez Bankasının 128 milyar dolarlık rezervinin akıbeti konusunda soru yöneltenleri "vatan haini" ilan ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin "makul muhalefet partisi" olmasını istediğini öne süren Özel, şunları kaydetti: ‘Cumhurbaşkanı tarafından muhalefetin konuşmasının yasaklandığı bir sürece geliyoruz. Susmazsak ne olacak? Milletvekiline fezleke, partiye kapatma, üniversite öğrencisine elektronik kelepçe, derneğe kayyum, insanlara hapis veya ev hapsi, bunlardan hiç birini yapamadıklarına da 'terörist', 'hain' yaftası. '128 milyar dolar nerede' diye sormak hainlikse, sizden korkacak değiliz, o hainliğe devam ederiz. 128 milyar doları tüketmek hainliktir, bunu sormak vatan görevidir. Nazım Hikmet'in dediği gibi biz vatan hainliğine devam edeceğiz, sen bu paranın hesabını verene kadar.’