Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin geldiği noktadan umutlu olduğunu ve ikinci çeyrekte durumun daha da pozitif olacağını iddia etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, ekonominin ikinci çeyrekte daha pozitif olacağını savundu. CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Türkiye ekonomisinin iyiye gittiğini iddia eden Albayrak, "Türkiye 2. çeyrek performansıyla daralma yaşayan ülkeler içinde en az etkilenen ülkelerden birisi olacak. İkinci çeyrek pozitif olacak. Biz normalleşme sürecinde girdiğimizde en çabuk toparlanan ülke olacağız" dedi.

DOLARLA MI MAŞ ALIYORSUNUZ?

Ahmet Hakan'ın, "Dolar yükseldikçe telaşlanıyorum. Her şey pahalanacak diyorum. Endişelenmeli miyiz?" sorusuna, "Size bir şey soracağım dolarla mı maaş alıyorsunuz? Dolar borcunuz mu var? Türkiye serbest piyasa ekonomisine geçtiğinden beri kur üzerinden ekonomiye ölçme mantığı var. Dünya tarihinin en büyük ekonomik krizi yaşanıyor. Krizlerden çok kriz lobileriyle uğraşıyoruz. Battık bittik lobisi yine aynısını söylüyor. Algı üzerinden" şeklinde konuştu. Dolar/TL kuru geçtiğimiz günlerde tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış ve 7,36'yı görmüştü. Dünya Bankası ise Türkiye ekonomisinin önümüzdeki dönemde küçüleceğini öngörmüştü.