CHP’li Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay kentte sadece kadın çalışanların olacağı bir fabrika projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Fabrika için önemli birkaç adımın atıldığını söyleyen Atay, fabrika ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılacağını açıkladı. Bir yıl içinde faaliyete geçmesi planlanan fabrikada yakın çevrede yetiştirilen tarım ürünleri işlenerek Efeler Belediyesi markası altında pazarlanacak.

FABRİKADA SADECE KADINLAR ÇALIŞACAK

Fabrikada işlenecek ürünler içerisinde başta enginar olmak üzere, yaş incir, domates, kestane gibi ürünleri sayan Başkan Atay, fabrikanın 12 ay yörenin tarımsal ürünlerini işleyerek bu alanda oluşacak talebi karşılayacak ve ürünlerin markalaştırılmasıyla yüksek katma değer yaratmayı hedeflediklerini de belirtti.

"AMAÇ KADIN İSTİHDAMINA ALAN AÇMAK"

Fabrikanın anlaşmalı çiftçilerinin olacağını ve üreticinin hasat sonunda ne kadar kar elde edeceğini bilerek üretim yapacağını belirten Atay; en önemli hedeflerinden birinin fabrikanın her biriminde kadın çalışanların olmasını sağlayıp, kadın istihdamına alan açarak, kadınların üretime ve iş hayatına katılmalarının önünü de açmayı hedeflediklerini söyledi.