Ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, bankalar tarafından yurttaşlara verilen kredilere ilişkin, " Ucuza verilen krediler var ya… Ya da kamu bankalarının sattığı aslında olmayan dövizleri… Vatandaştan şırınga ile çekecekler hepsini!" ifadelerini kullandı.

Sözcü'nün ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Ayasofya için sembolik para bastığını hatırlatarak, Türkiye'nin ekonomi politikalarını eleştirdi.

"VERGİLERİ ARTIRMAK VE PARA BASTIRMAK BEKLENEN SONUCU VERMEZ"

Muratoğlu yazısında, "Türkiye'nin finansal kaynak ihtiyacı için bu dönemde vergileri artırmak veya para basmak gibi yöntemleri kullanması beklenen sonucu vermez. Para basarak zenginlik elde edilseydi, herhalde her devlet sınırsız para basardı. Para, miktarı sınırlı olduğu için değerlidir… Fazlası fakirliğin tek yönlü biletidir!" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DÖVİZ GİRİŞİNE BAĞIMLI BİR ÜLKE"

Türk Lirası'nın çok ağır darbe yediği bir ortamda özel sektörün ödemesi gereken on milyarca dolar döviz borcu olduğunu belirterek, "Türkiye kredi ile büyüyen, ekonomisi döviz girişine bağımlı bir ülke" diyen Muratoğlu, şöyle devam etti: "Özgürlüklerin azala azala bitmesini mi? Hukuk sisteminin çökmesini mi? Adalet meşalesinin sönmesini mi? Demokrasinin ileri gidip gözden kaybolmasını mı? Ülke tünele girdi. Ucu fena bir yere çıkıyor… Ucuza verilen krediler var ya… Ya da kamu bankalarının sattığı aslında olmayan dövizleri… Vatandaştan şırınga ile çekecekler hepsini!"